Starweb-koppling

I denna hjälpartikel beskriver vi hur du kopplar ihop din webbutik hos Starweb med ditt Shiplink-konto genom Shiplink Connect.

Koppla samman ditt Starweb konto med Shiplink, helt kostnadsfritt! Kopplingen gör att du enkelt kan importera obehandlade ordrar ifrån din e-handel och boka frakt i Shiplink. Vid frågor kring integrationen går det jättebra att kontakta både Shiplinks kundservice och Starweb-support.

Steg 1 - Aktivera API funktionen i din webbutik

Kontakta Starweb för att aktivera API till din webbutik.

Starweb-support: support@starweb.se, tel. 040-60 20 900 eller chatt på deras hemsida.
Gå sedan till Inställningar / Kopplingar / Starweb API

Aktivera API:et igenom att slå på "Butiken ska gå att komma åt via Starweb API"
Tryck sedan på "Skapa nya användaruppgifter"

En ny ruta visas och där ombedes du fylla i ett valfritt användarnamn. Enklast är att du fyller i namnet på din webbutik i ett ord, utan mellanslag. Lösenordet skapas sedan automatiskt.

Starweb API uppgifter

Skapa ett konto hos Shiplink om du inte redan har det. Det gör du här: Skapa konto.
Gå in till Mina sidor, gå vidare till Shiplink Connect och tryck på kugghjulet för att konfigurera.

API användarnamn: Ange det tidigare användarnamnet du angav i steg 1.
API lösenord: Ange det lösenord du blivit tilldelad i samband med steg 1.
Shop ID: Ange din webbutiks namn dom, denna kan du se i URLen till din admin hos Starweb.
Gateway: *starwebserver.se är oftast det som skall användas. "api.starweb.se" är för äldre webbutiker hos Starweb.

Råder det några frågor om hur du gör för att intergrera din e-handel hos Starweb med Shiplink är det bara att kontakta Shiplinks kundservice, eller Starwebs kundservice.

Uppdaterad den: 08/03/2021