Ska du skicka ett paket? Shiplink har lösningen!
Paket

Att skicka ett paket ska inte vara några konstigheter. Därför har vi skapat den här artikeln för att förklara och besvara eventuella paketfrågor du har.

När du skickar paket med Shiplink har du en rad olika alternativ att välja mellan, baserat på vad det är du skickar samt vem din mottagare är. Nedan har vi sammanställt de pakettjänster vi erbjuder för att göra din frakt så enkel som möjligt.
Hur mycket får mitt paket väga? Paketet får enligt regelverk väga upp till 35 kg. Väger det mer måste det fraktas som pall. Detta gäller för att minimera leverantörernas skaderisker.

Paket till utlämingsställe Genom att skicka ditt paket till ett utlämningsställe kan mottagaren lättare själv välja när han/hon vill hämta ut godset. Det öppnas ständigt fler utlämningsställen, vilket underlättar och ökar valmöjligheterna för din mottagare.

Paket till företag Om paketets mottagare är ett företag kan du enkelt skicka paketet direkt till deras adress. Viktigt är att kontoret är bemannat under arbetstider för att motta godset. I vissa fall finns tillvalet Leveransavisering tillgängligt, vilket är användbart vid skiftande arbetstimmar. Beräkna pris för att se vad som gäller för just din frakt.

Paket med hemleverans Vid frakt till privatpersoner går det att välja hemleverans som alternativ. Paketet skickas då hem till den angivna adressen där mottagaren tar emot det. Viktigt är att mottagaren är hemma när leverantören anländer vid adressen. För att underlätta finns tillvalet Avisering tillgängligt till vissa frakter. Då aviseras mottagaren om när leverantören kommer förbi med paketet. För att lättast se vad som gäller för din frakt går du in på Beräkna pris.

Styckegods till företag Styckegods kan lätt beskrivas som fraktbranschens alldeles egna lilla sorgebarn. De otympliga skapelserna är svårfraktade och svårstaplade för leverantörerna. Men vi på Shiplink gillar dem lika mycket för det! Kom ihåg att ditt styckegods inte får väga mer än 35 kg (då räknas det som pall).

Styckegods till hemleverans Du kan även frakta ditt paket som styckegods till privatpersoner med hemleverans. Se bara till att din mottagare är hemma vid leveranstillfället.

De tillval som finns för just din frakt kan du lätt se genom att Beräkna pris. För att se läsa mer om tillvalen, klicka här.