Shiplink Import

Importera orderinformation för enklare fraktbokning 🚀

Bokar du frakt flera gånger per dag? Upplever du det tidskrävande att manuellt fylla i sändningarnas mottagaradresser? Med tillvalsfunktionen Shiplink Import kan du enkelt hämta orderns leveransuppgifter direkt från ditt system till ditt Shiplinkkonto. Det är kopplingen mellan Shiplink och Sharespine som gör det möjligt att kunna importera leveransadresser från dina ordrar i de mest populära ehandel-, affärsdata- och handelsplatssystemen.

System som stöds
E-handel: Askås, C4 Media, Jetshop, Magento, Nordisk E-handel, PrestaShop, SharpSpine, Shopify, SiteSmart, Starweb, Specter, Vendre, Wikinggruppen och WooCommerce.
Affärsdatasystem: Fortnox, Hogia Retail, Visma eEkonomi, Visma net och Visma Administration.
Marknadsplatser: Afound, CDON, Fyndiq och Tradera.

I och med att tillvalsfunktionen hämtar uppgifter från ditt system till ditt konto på Shiplink.se så genereras ordrar med mottagarens uppgifter redan ifyllda. Sen behöver du bara lägga till godstyp, vikt och mått för att slutföra fraktbokningen. Enkelt eller hur? Men även tryggt, då du tar bort risken att eventuellt skriva fel. Om du dessutom använder funktionen "egna godtyper" går bokningen ännu snabbare, läs mer om egna godstyper här.

När frakten är bokad med Shiplink, skickas uppgifter automatiskt tillbaka till ditt system. Det innebär att din kund automatiskt kan få mail eller annan notifikation genererat från ditt system om att ordern är behandlad och på väg. Detta förstås under förutsättning att ditt system stödjer detta.

Shiplink Import automatiserar stora delar i bokningsflödet, vilket gör fraktbokningen mer effektiv och du kan lägga mer tid på ditt företagande.

Med Shiplink finns även möjlighet att importera bokningar som utkast med CSV-fil, läs mer här.

Hur kommer man igång med Shiplink Import? Kontakta Shiplinks kundservice så ser vi till att du får hjälp att komma igång.

Sharespine är en aggregator som erbjuder integrationer mellan olika system inom handel som e-handelssystem, ekonomisystem och marknadsplatser. Läs mer om Sharespine, klicka här.

Med reservation för eventuella förändringar eller felskrivningar. Denna hjälpartikel har som målsättning att vägleda.