Artiklar om: Shiplink blogg

Skicka paket med DHL

DHL är ett av de fraktbolag som Shiplink samarbetar med. Det är enkelt att skicka paket med DHL genom vår frakttjänst. Du får ett fast pris på din försändelse. Vi sköter allt det praktiska så att du får tid över till annat!

Skicka paket med DHLSå skickar du paket med DHL


Gör så här för att skicka paket med hjälp av Shiplinks frakttjänst:
Använd vår priskalkylator för att få ett fast pris för ditt paket
Boka direkt. Du får fraktdokumenten per e-post
DHL-budet hämtar upp ditt paket

När du skickar paket genom Shiplink ansvarar vi för din frakt – oavsett om den skickas med DHL eller annan transportör.

Räkna ut prisetVad är DHL?


DHL är ett av de främsta logistikföretagen i världen. Detta fraktbolag levererar gods i mer än 220 länder över hela världen. Varje år skickas nästan 1,6 miljarder paket med DHL. Totalt 380 000 människor jobbar för detta fraktbolag. Det är en transportfirma som täcker alla typer av logistikbehov – från brev till avancerade leveranskedjor.

Olika fraktalternativ


DHL har en lång rad med fraktalternativ. De vanligaste är:
DHL Express
Paket
Internationell post
Godssändning

DHL Express

När du skickar ditt paket med DHL Express får du snabbast möjliga service. Paketet kan många gånger levereras redan nästa dag. Det är en tjänst som DHL erbjuder både inrikes och till utlandet. För paket som skickas med DHL express är maxvikten 70 kg.

Paket

Om du vill skicka vanligt paket inom Sverige (inte express) är leveranstiden 1 – 3 arbetsdagar. Maxvikten för denna typ av paket är 20 kg.
Internationell post

Små paket till utlandet på upp till maximalt 2 kg kan skickas med DHL:s internationella post. Inom Västeuropa kommer paketet fram inom 2 – 5 arbetsdagar. Till resten av världen brukar leveransen ta 5 – 12 arbetsdagar.

Godssändning

När du använder DHL för frakt av större paket och pall går det via deras godssändning. DHL använder sig av flygfrakt, sjöfrakt, vägtransport och järnvägstransport. Med DHL Same Day är det möjligt att skicka gods från dörr till dörr med upphämtning och leverans samma dag. DHL godstransport fungerar både i Sverige och för utrikes frakt.

Skicka med DHL privat

Om du vill skicka med DHL privat gör du det via DHL Parcel eller Express Easy. Du kan bara skicka paket med DHL via Shiplink om du är företagskund. Läs mer här om hur du som privatperson skickar paket med DHL Parcel. Här finns mer information om hur du skickar med DHL Express Easy.

Spåra paket från DHL

Det är lätt att spåra ett paket från DHL. Det enklaste sättet är om du bokat frakten genom Shiplink. Då kan du göra din spårning direkt på vår hemsida. Klicka bara på spåra sändning och ange ditt bokningsnummer så ser du var paketet befinner sig.

Du kan även gör godssökning via DHL:s hemsida. Där kan se var din försändelse är genom att fylla i ditt tiosiffriga sändningsnummer (samt sändningsreferens om du är företagskund). Spårningssidan finns här.

DHL Servicepoint

DHL-ombud kallas även för DHL Servicepoint. I Sverige finns det DHL-ombud i de flesta städer och större orter. Ibland ligger DHL Servicepoint på samma ställe som postens och andra transportörers utlämningsställe. Du kan hitta DHL-ombud i Sverige och andra EU-länder här.

Enklaste sättet att skicka paket med DHL

Spar tid och pengar när du ska skicka paket med DHL genom att använda Shiplink. Vi förenklar bokningen för all din frakt.

Vanliga frågor och svar om att skicka paket med DHLHur länge ligger paketet kvar med DHL?

Paketet ligger kvar i 14 dagar hos DHL:s ombud.

Hur lång tid tar det att skicka paket med DHL?

Inom Sverige tar det 1 – 3 arbetsdagar beroende på fraktalternativ. Utrikes frakt tar vanligtvis 2 – 12 arbetsdagar beroende på destination.

Vad kostar det att skicka paket med DHL?

DHL:s fraktkostnad beror bland annat på storleken och vikten på paketet, hur snabbt det ska skickas och vart. Använd Shiplinks priskalkylator så får du ett exakt pris på en gång!

Hur skickar man expressfrakt med DHL?

Det lättaste sättet att skicka expressfrakt med DHL är genom att använda Shiplink. Du får ett fast pris och vi sköter allt det praktiska.

Uppdaterad den: 27/01/2021

Var denna artikel hjälpsam?

Dela med dig av din feedback

Annullera

Tack så mycket!