Artiklar om: Shiplink blogg

Skicka paket med UPS

UPS är ett av flera transportföretag som Shiplink har som samarbetspartner. Du kan lätt skicka paket och andra försändelser med UPS med hjälp av Shiplink. Med hjälp av vår priskalkylator får du alltid ett fast pris på ditt paket. Vi bokar in frakten med UPS och sköter allt det praktiska.

Skicka paket med UPSSkicka paket med UPS i tre steg


Det är lätt att boka frakt med UPS med hjälp av Shiplink:
I vår priskalkylator får du ett fast pris för att skicka paket
Du bokar online. Vi skickar alla fraktdokument per e-mail
Upphämtning på angiven adress av UPS

Det är tryggt att använda Shiplink. Vi ansvarar för all din frakt. Vår kundtjänst hjälper dig om du har frågor!

Räkna ut prisetVad är UPS?


UPS är ett av de största fraktfirmorna i världen för att skicka paket. Det är ett fraktbolag med över hundra år på nacken. Idag har UPS verksamhet i 220 länder och det har över 495 000 anställda. Varje år levererar UPS runt 5,5 miljarder paket. Transport sker via väg, flyg, järnväg och båt.

Typer av frakt med UPS


UPS erbjuder transporttjänster för företag, småföretag och privatpersoner. Oavsett om du har ett stort eller litet företag kan du lätt boka frakt med UPS genom att använda Shiplinks frakttjänst.

Vill du skicka företagspaket med UPS?


UPS har flera fraktalternativ:
UPS Express Plus
UPS Express Saver
UPS Express
Frakt

UPS Express Plus

UPS Express Plus är en garanterad morgonleverans för paket. Detta fraktalternativ passar för företag som behöver ha leveransen på plats i början av arbetsdagen. För att kunna garantera tidig leverans har UPS prioriterad hantering i alla delar av transporten. Tjänsten finns i Stockholm och Malmö.

UPS Express Saver

När det inte är lika bråttom finns UPS Express Saver som alternativ. Det är en tjänst för att skicka paket för leverans nästa dag på ett antal orter. För vissa städer tar det 2 – 3 arbetsdagar innan paketet kommer fram.

UPS Express

Med UPS Express kommer paketet fram innan klockan 12:00 nästa dag. Denna tjänst finns på ett begränsat antal orter i Sverige.

UPS-paket utrikes

UPS har flera alternativ för att skicka paket utrikes. Bland annat finns UPS Worldwide Standard, UPS Worldwide Expedited och UPS Worldwide Express. Med UPS Worldwide Express Freight går det att skicka paket med lastpall – även med flyg och till utlandet.

Frakt med UPS

UPS erbjuder även frakt för mycket stora försändelser över hela världen. Tre alternativ erbjuds:
Flygfrakt
Sjötransport som är mindre än en container
Sjötransport som innebär full containerlast

Spåra paket från UPS

Du kan enkelt spåra ditt paket från UPS. Ifall du skickat med UPS genom att använda Shiplinks frakttjänst spårar du lätt paketet via vår sida spåra sändning. Där fyller du ditt bokningsnummer. Därefter ser du på skärmen var ditt UPS-paket befinner sig.

Det går även bra att spåra paket som skickas med UPS via deras hemsida. Du gör en sökning genom att fylla i ett eller flera sändningsnummer på denna sida. Där går det också att söka efter paket genom att ange referensnummer.

UPS Access Point

UPS har samarbeten med lokala företag runt om i världen. Tillsammans med dem erbjuder de något som kallas för UPS Access Point. Det är ett ställe där företag och privatpersoner kan hämta och lämna paket. Dessa platser fungerar även som utlämningsställe när mottagaren inte finns på den angivna adressen.


Du kan spara mycket tid genom att boka frakt genom Shiplink. Använd vår priskalkylator så får du ett fast pris för att skicka paket med UPS och andra transportörer.

Vanliga frågor och svar om att skicka paket med UPSHur länge ligger paketet kvar med UPS?

Ett paket ligger kvar på en UPS Access Point (utlämningsställe) i 10 dagar. Därefter skickar UPS tillbaks det till terminalen och slutligen till avsändaren.

Hur lång tid tar det att skicka paket med UPS?

Hur lång tid det tar att skicka paket med UPS beror på typ av frakt och destination. Inom Sverige tar transporten vanligtvis 1 – 3 vardagar.

Vad kostar det att skicka paket med UPS?

Kostnaden för att skicka paket med UPS beror på hur stort paketet är, vad det väger och vilken destinationen är. Använd Shiplinks priskalkylator så får du ett fast pris på ditt paket!

Hur skickar man expressfrakt med UPS?

Du kan boka expressfrakt med UPS genom Shiplink. Använd vår priskalkylator för att få ett fast pris och välj sedan det snabbaste alternativet.

Uppdaterad den: 27/01/2021

Var denna artikel hjälpsam?

Dela med dig av din feedback

Annullera

Tack så mycket!