Artiklar om: Fraktdokument
Denna artikel finns också på:

Incoterms 2020Vad är incoterms 2020?
Incoterms 2020 är en internationell standard för leveransvillkor, som är Framtagna för att klargöra vem som bär ansvaret för godset under transporten, när risken samt kostnaden går över från säljare till köpare. Genom att hänvisa till dessa villkor kan säljare, köpare, exportör och importör undvika dyra missförstånd.

Varför är det viktigt?
Förutom att underlätta för säljare och köpare att förstå vem som bär ansvar och vem som står för kostnader. Så finns standarden för att förenkla för tull, myndigheter och transportörer oavsett var i världen godset/produkten eller varan ska. Man pratar helt enkelt samma språk för att göra det tydligt för inblandade oavsett land.

🔍 Söker du information om vad en handelsfaktura/proforma ska innehålla? Klicka här

När ska Incoterms 2020 användas?
Vid frakt av produkter, varor och annat gods till och från länder som inte är medlemmar i EU. Vi underlättar för dig genom att du direkt kan ange leveransvillkoret i steg 2 av fraktbokningen. På så sätt följer koden med försändelsen redan från start.

☝️ Viktigt att inte blanda ihop Incoterms med Combiterms och RAFTD

Vad betyder koderna?
Bra information om Incoterms 2020 hittar du hos Business Swedens och en tydlig förklaring av varje kod hittar du hos IF

💛 Känner du dig osäker eller har frågor om leveransvillkor eller annat är du välkommen att kontakta kundservice. Vi finns här för dig.

Uppdaterad den: 17/02/2023

Var denna artikel hjälpsam?

Dela med dig av din feedback

Annullera

Tack så mycket!