Hur påverkas frakter av Corona viruset?

VIKTIGT! Undvik onödiga extra kostnader genom att säkerställa att ni inte bokar frakt till eller från någon som inte är på plats just nu.

Senaste nytt om hur frakter påverkas av Corona viruset. Vi har löpande kontakt med transportörer och samarbetspartners angående det aktuella läget. DHL, DSV, Bring, TNT, UPS m.fl.
Vi förväntar oss att status förändras snabbt och uppdaterar därför löpande.

Inrikesfrakter (Inom Sverige)
Uppdaterat 2020-11-25 - Uppdateras löpande

Vi har just nu längre leveranstider p.g.a. ökade mängder gods och ökat antal aviseringar. Vi ser även att det tar längre tid innan mottagare erbjuds datum för hemleverans.
Den kraftiga ökningen av hemleveranser leder till längre leveranstider och längre tid innan avisering görs.

Vi rekommenderar att man generellt räknar med 1-2 dagars längre ledtid. Då vi ser fördröjningar på vissa större terminaler.Flera transportörer har rullat ut alternativ för signatur för att minska kontakt.
 DHL, DSV och Bring t.ex. har tillfälligt stängt av tillval såsom inbärning och installation.
DHL erbjuder t.ex. alla mottagare att signera på eget papper med egen penna - sen tar föraren en bild på detta som .
DSV stänger sina terminaler i Sverige för hämtning och inlämning från och med den 23/3 och tillsvidare - Leveranser sker som normalt

Tänk på - Visa hänsyn till chaufförer, de vet vilka regler som gäller just nu för deras leverans, håll avstånd till varandra och tvätta händer kontinuerligt.

Frakter utrikes (Inom EU, import och export)
Uppdaterat 2020-11-25 - Uppdateras löpande

Många länder har nu påbörjat arbetet med att öppna upp igen. Man öppnar steg för steg upp för transporter i områden som tidigare varit helt avstängda. Men p.g.a. gods som lagrats och som väntar på att skickas till dessa områden är förseningar att vänta på grund av de höga volymerna.

Vi rekommenderar alla kunder att ta höjd för att det kan ta någon/några dagar längre tid än normalt. Kontrollera också med din avsändare eller mottagare i annat land för senaste uppdatering om hur Corona påverkar transporter till och från den lokala orten i landet i fråga.

I nuläget finns det förseningar i följande länder t.ex. p.g.a. mycket gods, införda restriktioner eller inställda färjeavgångar m.m.;

Armenien
Belgien
Fraknrike
Grekland
Irland
Italien
Lettland
Litauen
Moldavien
Polen
Schweiz
Spanien
Storbritannien
Tjeckien
Tyskland
Österrike

För närmre information om ett specifikt område ber vi er ta kontakt med kundservice.

Vi ser att många företag just nu inte är på plats dagligen. Vi rekommenderar er att överväga avisering i högre grad än normalt. Samt att kontrollera med den/de som ska ta emot/skicka godset ang deras rutiner.

Leverans till ombud
Leverans till ombud påverkas av lokala nedstängingar och restriktioner. Kontrollera med er mottagare innan ni bokar. Dessa kommer med Kort varsel
Där utegångsförbud/nedstängningar av verksamheter råder ska hemleverans väljas
Länder med rapporterade störningar i tjänsten leverans till ombud:
Tyskland
Belgien
Spanien
Frankrike
Irland

Frakter utrikes (Utanför EU, import och export)
Uppdaterat 2020-11-25 - Uppdateras löpande

Godstransporter till och från icke EU länder påverkas av de lokala reglerna samt av färre avgångar till och från vissa länder.
Tillfälligt upphävande och begränsning från EU till USA / CA / LAC På grund av transatlantiska eftersläpningar har beslutet fattats att tillfälligt stoppa alla ekonomitransporter till och från USA, Kanada och Latinamerika från och med den 24 juni 2020 tills vidare . Plus alla expressleveranser från Europa till USA / CA / LAC till maximalt 750 kg per avsändare och dag.
Tillfällig begränsning på max 50 - 100 kg per avsändare per hämtningsplats per dag för last från Kina till Europa
Tillfällig begränsning på max 300 kg per avsändare per hämtningsplats per dag för Japan till Europa
Tillfällig begränsning på max 300 kg per avsändare per hämtningsplats per dag För HongKong till Europa
Just nu ser vi minskade eller begränsade transporter till och från:

Hela Asien-Stillahavsområdet
Amerikanska Samoa
Angola
Australien
Bangladesh
Benin
Bhutan
Burkina Faso
Kanada
Tchad
Kina
Kongo
Elfenbenskusten
Ekvatorialguinea
Eritrea
Fiji
Franska Guyana, Guadeloupe och Martinique
Franska Polynesien
Guam
Guinea-Bissau
Indien
Indonesien
Kiribati
Demokratiska folkrepubliken Laos
Latinamerika
Libanon
Lesotho
Madagaskar
Malaysia
Mali
Marshallöarna
Mauretanien
Mauritius
Mikronesien (federerade staterna)
Mongoliet
Marocko
Myanmar
Nepal
Nya Zeeland
Nigeria
Norfolk Island (IP)
Norra Marianeröarna
Pakistan
Palau
Papua Nya Guinea
Filippinerna
Rwanda
Senegal
Sierra Leone
Singapore
Sydafrika
Sri Lanka
Östtimor
Tuvalu
Förenta staterna
Vietnam
Wallis och Futuna

Kontrollera med din avsändare eller mottagare i annat land för senaste uppdatering om hur Corona påverkar transporter till och från den lokala orten i landet i fråga.

Kina införde den 18/4 & den 26/4 ny regler när det gäller export av skyddsutrustning s.k.PPE (personal protection equipment) och medicinsk utrustning som rör covid-19 utbrottet.
De nya reglerna ska fungera som kvalitetskontroll av produkterna innan export. För dig som ska frakta sånt gods krävs nu att alla dokumentation är klar innan transporten bokas. Gods som inte har rätt certifikat och intyg släpps inte ut av tullen. Håll god kontakt med er avsändare i Kina ang dessa frågor. Just nu kan det vara dagliga ändringar.

För att säkerställa smidig tullexport från Kina uppmanas importörer starkt att kontrollera med sina avsändare i Kina att deras exportleveranser av både medicinsk och icke-medicinsk råvaruexport uppfyller föreskrifter / riktlinjer införda innan de ingår i exportarrangemanget från Kina.

Shiplinks kundservice är öppen som vanligt. Vardagar 08:00 - 17:00 via chat, telefon och email. Shiplinks huvudkontor ligger söder om Stockholm och all personal har sedan 1,5 vecka flyttats för arbete hemifrån. Detta för att värna om de anställdas välmående samt säkra vår service gentemot dig som kund. Har du frågor eller funderingar kring Corona och hur de kan påverka dina frakter, kontakta kundservice.

Vi rekommenderar dig som kan att arbeta hemifrån och undvika kontakt med andra för att minska spridning. Tvätta händerna noga och ofta. Ta hand om dig!

Denna artikel har som målsättning att verka vägledande och samla den viktigaste och nödvändig information
Var denna artikel hjälpsam?
Annullera
Tack så mycket!