Så här ställer du in din egna sida för spårning

Så här skapar och ställer du in din sida för spårning

Tre tips!

Enkla verktyg. Det finns kostnadseffektiva och användarvänliga webbaserade verktyg. Det blir då enkelt och roligt att uppdatera innehållet. Exempel på ett sådant rekommenderat verktyg är Canva.

Prova dig fram. Experimentera med olika inställningar, testa olika budskap och bilder. Ibland kan det oväntade bli riktigt bra.

Boka rådgivning. Om du har aktiverat Fraktavdelning ingår rådgivning. Du kan få råd och tips om hur du ska tänka med din spårningssida. Boka här.

Följ dessa steg för att lära dig mer om din egna spårsida.

I menyn till vänster, klicka på Företagsinställningar och sedan på Unik spårningssida. Då har du kommit till inställningarna för att skapa din egen spårningssida.

För att kunna ändra, uppdatera, förhandsgranska och aktivera sidan måste du klicka på Aktivera.

Spara dina ändringar genom att klicka på Spara-knappen.

För att se dina ändringar och uppdateringar, klicka på Förhandsgranska. Ett fönster öppnas. För att stänga förhandsgranskningsfönstret, scrolla längst ner och klicka på Stäng förhandsgranskning.

Din spårningssidas URL kan innehålla valfri text, förslagsvis ditt företagsnamn. Skriv det i raden för Sidans URL.
Exempel:

Använd Shiplinks bokningsnummer och/eller egen referens i URL för att kunna spår försändelse.

☝️Vi rekommenderar att alltid ha Shiplinks bokningsnummer aktivt för att säkerställa funktionen. Om du inaktiverar båda alternativen kan din kund inte se spårningen.

Under Grundinställningar kan du enkelt ändra utseendet på texter, färger samt om boxarna ska ha skugga eller inte.

Lägg till din logotyp genom att dra och släppa bildfilen i rutan. Filformat som stöds är: jpg, png och gif (filen får inte överstiga 2 MB).

Ange en URL/länk. När man klickar på logotypen länkas man till denna webbsida.

Lägg till en rubrik högst upp på sidan, under logotypen.

Inställningar för text. Genom att ange symboler/tecken när du skriver texten ändrar du utseendet på texten, till exempel om den ska vara större, fet eller kursiv (inte vilket typsnitt, det gör du i steg 7).

👉 Exempel: Om du skriver en text och anger en * (asterisk) i början och slutet av din text, blir din text kursiv. Så här: Din text blir kursiv

Lägg till en sidfotstitel längst ned på sidan. Precis som rubriken högst upp, kan du använda symboler för att ändra utseendet på texten.

Genom att välja Dölj Shiplinks logga eller Visa Shiplinks logga kan du längst ned på sidan välja om du vill visa Shiplinks logotyp eller inte.

Lägg till bilder genom att dra och släppa bildfilen i rutan. Filformat som stöds är: jpg, png och gif (filen får inte överstiga 2 MB).

Ange en URL/länk. När man klickar på bilden länkas man till denna webbsida.

Glöm inte att spara när du är klar med dina ändringar.

➜ Har du frågor om spårasida? Kontakta vår kundservice här.

Uppdaterad den: 07/12/2023