Koppla samman ditt Starweb konto med Shiplink, helt kostnadsfritt!
Starweb-koppling

I denna hjälpartikel beskriver vi hur du kopplar ihop din webbutik hos Starweb med ditt Shiplink-konto genom Shiplink Connect.

Kopplingen gör att du enkelt kan importera obehandlade ordrar ifrån din e-handel och boka frakterna i Shiplink. Vid frågor kring anslutningen går det jättebra att kontakta både Shiplinks kundservice och Starweb-support.

Steg 1 - Aktivera API funktionen i din webbutik

Kontakta Starweb för att aktivera API till din webbutik.

Starweb-support: support@starweb.se, tel. 040-60 20 900 eller chatt på deras hemsida.
Gå sedan till Inställningar / Kopplingar / Starweb API

Aktivera APIet igenom att slå på "Butiken ska gå att komma åt via Starweb API"
Tryck sedan på "Skapa nya användaruppgifter"

En ny ruta visas och där ombedes du fylla i ett valfritt användarnamn. Enklast är att du fyller i namnet på din webbutik i ett ord, utan mellanslag. Lösenordet skapas sedan automatiskt.

Starweb API uppgifter

Steg 2- Koppla ihop Shiplink

Skapa ett konto hos Shiplink om du inte redan har det. Det gör du här: Skapa konto.
Gå in till Mina sidor, gå vidare till Shiplink Connect och tryck på kugghjulet för att konfigurera.

API användarnamn: Ange det tidigare användarnamnet du angav i steg 1.
API lösenord: Ange det lösenord du blivit tilldelad i samband med steg 1.
Shop ID: Ange din webbutiks namn dom, denna kan du se i URLen till din admin hos Starweb.
Gateway: *starwebserver.se är oftast det som skall användas. "api.starweb.se" är för äldre webbutiker hos Starweb.

Råder det några frågor om hur du gör för att intergrera din e-handel hos Starweb med Shiplink är det bara att kontakta Shiplink Kundservice, eller Starweb Kundservice.