Systemintegration: Beräkna fraktpris

Beräkna pris i systemintegrationen

För att boka frakten behöver du ha ett fraktpris. Priset beror bland annat på vilken frakttjänst du väljer. Shiplinks smarta plattform ger dig alltid rätt frakttjänster, baserat på dimensionerna och vikten du anger tillsammans med mottagaruppgifterna som hämtas från ditt system.

Så här beräknar du fraktpris i systemintegrationen:

Markera en, flera eller alla ordrar genom att använda klick-boxarna.

Du behöver ange avsändare, så att systemet kan börja räkna varifrån godset ska skickas. Vi rekommenderar att du ställer in en förvald avsändare.

Mottagarens uppgifter har importerats via kopplingen från ditt system. Du kan öppna respektive mottagare för att granska uppgifterna.

Systemet behöver veta vilken typ av gods du skickar, storlek, vikt och eventuellt antal. Klicka på och fyll i "Lägg till godstyper".

Varuförsäkring: här väljer du om du vill ingå i Shiplinks försäkring eller inte. Vill du läsa mer kring varuförsäkring? Klicka här.

När du har angett enligt ovanstående punkter dyker en grön knapp upp "Beräkna fraktpris". Klicka på den för att få fram fraktpriser för respektive order.

Finns det alternativa frakttjänster kan du se och välja dem via denna knapp.

Nu kan du importera ordrarna för att boka frakten i Shiplinks plattform.

👋 Osäker? Låt oss guida dig! Hör av dig till kundservice via chatt, telefon: 010-20 706 66 eller e-post: kundservice@shiplink.se

Letar du efter ytterligare information?
Hur funkar Importera och boka-knappen?

Uppdaterad den: 16/05/2024