Integrera System: Visma

Så här integrerar du Visma eEkonomi med Shiplink

I menyn till vänster: Klicka på fliken Företagsinställningar. En undermeny öppnas, klicka på Integrera System och sedan på Visma-knappen_.

☝️Fliken Företagsinställningar visas endast för och administreras av användare med behörighet som Administratör.

Ett mindre fönster öppnas. Välj om du vill lägga till en snabblänk på Beräkna fraktpris-sidan. Läs mer om den inställningen här.

Välj om du vill importera e-postadress till mottagaren, detta för att kunna skicka ut ett spårningsmail till mottagaren via Shiplinks system.

Välj hur mottagaren ska aviseras från transportör, SMS eller e-post. Detta gäller endast när du bokar frakter till utlämningsställe.

Klicka på Nästa steg och klicka sen på Konfigurera system. En ny flik öppnas, där kan du behöva klicka på Visma eEkonomi och klicka på Nästa för att sen klicka Anslut.

En ny flik öppnas. Här loggar du in med ditt Visma-login eller bara klickar Fortsätt. Sen kan du behöva klicka Visma eEkonomi-knappen och klicka Godkänn behörighet i nästa steg.

Välj vilken status som en order i Visma måste ha för att synas i Shiplink.

Välj från vilket datum du vill att dina ordrar i Visma ska hämtas till Shiplink.

Klicka Slutför.

Gå tillbaka till Shiplink-fliken och klicka på Spara.

Din integration är nu aktiv. Hur du arbetar med Systemintegrationen läser du om här.

👋 Vi finns här redo om du behöver hjälp din integration till Visma? Kontakta kundservice via chatt, telefon: 010-20 706 66 eller e-post: kundservice@shiplink.se

Letar du efter ytterligare information?
Hur beräknar man fraktpriset?
Hur funkar importera som utkast-knappen?
Hur funkar importera och bokaknappen?

Uppdaterad den: 26/07/2024