Integrera System: WooCommerce

Så här integrerar du WooCommerce med Shiplink

I menyn till vänster: Klicka på fliken Företagsinställningar. En undermeny öppnas, klicka på Integrera System och sedan på WooCommerce-knappen.

☝️Fliken Företagsinställningar visas endast för och administreras av användare med behörighet som Administratör.

Ett mindre fönster öppnas. Välj om du vill lägga till en snabblänk på Beräkna fraktpris-sidan. Läs mer om den inställningen här.

Välj om du vill importera e-mail till mottagaren, detta för att kunna skicka ut ett spårningsmail till mottagaren via Shiplinks system.

Välj hur mottagaren ska aviseras från transportör, SMS eller e-post. Detta gäller endast när du bokar frakter till utlämningsställe.

Klicka på Nästa steg och klicka sen på Konfigurera System. En ny flik öppnas.

Nu behöver du ladda ner ett plugin genom att klicka på länken. Du behöver sen installera pluginet och aktivera det i din WordPress. Samt generera en API-nyckel i WooCommerce. Se denna artikel från WooCommerce om hur du genererar en API-nyckel.

☝️Uppgraderar du från tidigare version (eller har "Sharespine Woocommerce API extensions” plugin installerat) måste du avinstallera den innan du installerar den nedladdade och senaste versionen.

Ange: URL/länk till din WooCommerce-butik, Consumer Key, Consumer Secret och Språk. Klicka på Anslut för att fortsätta.

Välj vilken status som en order i WooCommerce måste ha för att hämtas till i Shiplink.

Välj vilken status som en order i WooCommerce ska tilldelas efter att du bokat frakten i Shiplink.

Ange från vilket första orderdatum ordrarna ska hämtas till Shiplink. Klicka på Nästa och sen klicka Slutför.

Gå till fliken med ditt Shiplink-konto och klicka på Spara.

Din integration är nu aktiv. Hur du arbetar med Systemintegrationen läser du om här.

👋 Vi finns här redo om du behöver hjälp att integrera din WooCommerce eller annat system? Kontakta kundservice via chatt, telefon: 010-20 706 66 eller e-post: kundservice@shiplink.se