Integrera system: Sharespine

Så här integrerar du Sharespine med Shiplink

För att kunna koppla ditt Shiplink-konto mot Sharespine behöver du redan ha satt upp en integration mellan ditt system och Sharespine. Du behöver också ha vissa uppgifter, såsom användarnamn, kundnummer, API-nyckel m.m. från Sharespine klara. Följ dessa steg för att integrera din Sharespine med Shiplink.

I menyn till vänster: Klicka på fliken ”Företagsinställningar”. En undermeny öppnas, klicka på Integrera System och sedan på Sharespine-knappen.

☝️Fliken Företagsinställningar visas endast för användare med behörighet som Administratör och administreras av dessa.

Ett mindre fönster öppnas. Välj om du vill lägga till en snabblänk på sidan Beräkna fraktpris. Läs mer om den inställningen här.

Ange ditt Sharespine-kundnummer.

Ange din Sharespine-API-nyckel.

Ange ditt Sharespine Plugboard API-användarnamn.

Ange ditt Sharespine Plugboard API-lösenord.

Välj vilken status som en order i ditt system måste ha för att synas i Shiplink.

Välj vilken status som en order i ditt system ska tilldelas efter att du har bokat frakten i Shiplink.

Välj vilken fraktstatus som ordern ska tilldelas i ditt system efter att den har bokats för frakt i Shiplink.

Välj om du vill importera e-mail till mottagaren, detta för att kunna skicka ut ett spårningsmail till mottagaren via Shiplinks system.

Välj hur mottagaren ska aviseras från transportör, SMS eller e-post. Detta gäller endast när du bokar frakter till utlämningsställe.

Välj hur många dagar bakåt i tiden ordrar från ditt system ska hämtas in till Shiplink.

Klicka på Spara och din integration till Sharespine är klar. Hur du arbetar med systemintegrationen kan du läsa mer om här.

👋 Vi finns här redo att hjälpa dig med din koppling! Kontakta kundservice via chatt, telefon: 010-20 706 66 eller e-post: kundservice@shiplink.se