Paket till utlämningsställe

Paket till utlämningsställe eller även kallat ombud är en transport inom Sverige. Från bemannat företag med leverans till mottagarens närmsta utlämningsställe/ ombud.

Vad ingår i frakttjänsten?
Upphämtning från bemannat företag
Leverans till ombud
Avisering via SMS/ Email
Grundförsäkring

MAX VERKLIG VIKT 20 kg: Denna frakttjänst har en strikt regel på max 20 kg i verklig vikt. Enligt arbetsmiljölagar får personal på ombudet inte bära tyngre. Bokas paket tyngre än 20 kg, byter den automatiskt frakttjänst till hemleverans och debiteras i efterhand.
Hur ska jag emballera mitt paket?
Ditt paket hanteras och sorteras på terminal tillsammans med annat gods. Det är viktigt att utifrån innehållets karaktär addera stötdämpande material beroende på hur känsligt innehållet är. Godset ska ligga stilla och vikten ska vara jämn fördelad i paketet. Dokumentera gärna paketeringen för att kunna påvisa hur emballeringen är gjord i händelse av skada.

Hur fraktas mitt paket? Ditt paket hanteras och sorteras via minst två terminaler. Frakten hämtas upp av transportören och körs till närmsta terminal. På terminalen sorteras paketet tillsammans med annat gods som skall till samma område i Sverige. Paketet paketeras sedan i burar tillsammans med annat gods och körs till nästa terminal. Från denna terminal körs paketet slutligen ut till utlämningstället och aviseras då att det är tillgängligt för att hämtas.
Hur lång är leveranstiden? Leveranstiden varierar men normalt är mellan 1-3 arbetsdagar från upphämtning. Dock förekommer vissa undantag då en del orter inte trafikeras dagligen för upphämtning och/eller leverans.
Var denna artikel hjälpsam?
Annullera
Tack så mycket!