Artiklar om: Shiplinks frakttjänster
Denna artikel finns också på:

Paket till utlämningsställe

Paket till utlämningsställePaket till utlämningsställe eller även kallat ombud är en transport inom Sverige. Från bemannat företag med leverans till mottagarens närmsta utlämningsställe/ ombud.

Vad ingår i frakttjänsten?
Upphämtning från bemannat företag
Leverans till ombud
Avisering via SMS/ Email
Grundskydd
Högst 7 dagars lagerhållning (dag 8 kan det ej hämtas av mottagare)

🌐 Skicka utomlands? Här kan du läs om tjänsten: Paket till utlämningsställe EUROPA.

Viktigt att tänka på
Däck som kollislag är inte tillåtet i denna frakttjänst. Hemleverans krävs.
Max 20 kg per kolli. Väldigt viktigt att inte överskrida denna gräns.
Inom 7 dagar ska paketet hämtas av mottagaren, dag 8 går det i retur.
Vid retur debiteras ytterligare transportkostnader.

MAX VERKLIG VIKT 20 kg: Denna frakttjänst har en strikt regel på max 20 kg i verklig vikt. Enligt arbetsmiljölagar får personal på ombudet inte bära tyngre. Bokas paket tyngre än 20 kg, byter den automatiskt frakttjänst till hemleverans och debiteras i efterhand.

Hur ska jag emballera mitt paket?
Ditt paket hanteras och sorteras på terminal tillsammans med annat gods. Det är viktigt att utifrån innehållets karaktär addera stötdämpande material beroende på hur känsligt innehållet är. Godset ska ligga stilla och vikten ska vara jämn fördelad i paketet. Rekommendation är att godset ska klara av ett skak test samt sak kunna skydda godset vid tapp/fall på 1,5 meter.
Dokumentera gärna paketeringen för att kunna påvisa hur emballeringen är gjord i händelse av skada.

Hur fraktas mitt paket? Ditt paket hanteras och sorteras via minst två terminaler. Frakten hämtas upp av transportören och körs till närmsta terminal. På terminalen maskinsorteras paketet tillsammans med annat gods som skall till samma område i Sverige. Paketet paketeras sedan i burar tillsammans med annat gods och körs till nästa terminal. Från denna terminal körs paketet slutligen ut till utlämningställe och aviseras då att det är tillgängligt för att hämtas.
Hur lång är leveranstiden? Leveranstiden varierar men normalt är mellan 1-3 arbetsdagar från upphämtning. Dock förekommer vissa undantag då en del orter inte trafikeras dagligen för upphämtning och/eller leverans.
Uppstår det ytterliga kostnader när paket inte hämtas ut? Ja, vid retur av gods debiteras ytterligare transportkostnader tillbaka till avsändaren. Då en ny leverans genereras per automatik tillbaka till avsändares så tillkommer även kostnader för transporten.


DÄCK ÄR FÖRBJUDET ATT SKICKA. Denna tjänst förbjuder däck som kollislag. Oavsett om det är emballerat i plast eller kartong så godkänns inte detta kollislag. Detta härleds till arbetsmiljölagar och regler hos transportörerna. Skickas däck ändå kommer din transport att bokas om till korrekt tjänst och mellanskillnad efterdebiteras.

Vill du läsa mer om vår klimatkompensation? Läs mer här

Uppdaterad den: 14/05/2024

Var denna artikel hjälpsam?

Dela med dig av din feedback

Annullera

Tack så mycket!