Paket med hemleverans

Paket med hemleverans är en port-till-port leverans inom Sverige. Från bemannad företagsadress till privatpersons hemadress. Transporten inkluderar avisering där mottagaren har möjlighet att påverka och välja intervall för leverans. Leverans sker vardagar mellan 08:00 - 17:00. Lokala avvikelser kan förekomma.

Vad ingår i frakttjänsten?
Upphämtning från ett bemannat företag
Hemleverans med avisering
Leverans inom 4 dagar efter aviseringen ingår. Efter att mottagaren har aviserats erbjuds leverans inom fyra dagar, behöver mottagaren längre tid kan kostnader för lagerhyra tillkomma
Ett tidsintervall på fyra timmar ingår för mottagaren. Mottagaren informeras och erbjuds ett intervall på fyra timmar för leveransen
Leveransbesked till mottagaren 30 min innan leverans. I samband med att leveransen ska ske kommer chauffören att försöka ringa mottagaren en gång för att meddela att han är snart där så de kan förbereda sig.
Fastpris
Grundförsäkring

Observera att tjänsten inte inkluderar inbärning eller installation. Leverans sker till tomtgräns eller adress.
Hur fungerar aviseringen?
När transporten når den sista terminalen innan utkörning stannar transporten och mottagaren aviseras. Om mobilnummer finns skickas ett sms till mottagaren om förslag på tid. Där ska mottagaren svara "OK" eller kontakta transportören på medföljande telefonnummer för att bestämma annan tid.

Hur ska jag emballera mitt paket?
Ditt paket hanteras och sorteras på terminal tillsammans med annat gods. Det är viktigt att addera stötdämpande material utifrån innehållets tålighet. Godset ska ligga stilla och vikten ska vara jämnt fördelad i paketet. Dokumentera gärna paketeringen för att kunna påvisa emballaget i händelse av skada.

Hur fraktas mitt paket? Ditt paket hanteras och sorteras via minst två terminaler. Frakten hämtas upp av transportören och körs till närmsta terminal. På terminalen sorteras paketet tillsammans med annat gods som ska till samma område i Sverige. Paketet paketeras sedan i burar tillsammans med annat gods och körs till nästa terminal. Från denna terminal körs paketet slutligen ut till mottagaren.
Hur lång är leveranstiden? Leveranstiden varierar men normal är mellan 1-3 arbetsdagar från upphämtning. Vissa undantag förekommer dock då en del orter inte trafikeras dagligen för upphämtning eller leverans.

Denna beskrivning av tjänsten har som syfte att ge en bild över hur transporten genomförs och vad som ingår. Vi reserverar oss för eventuella felskrivningar
Var denna artikel hjälpsam?
Annullera
Tack så mycket!