Artiklar om: Shiplinks frakttjänster
Denna artikel finns också på:

Paket med hemleverans


Paket med hemleveransPaket med hemleverans är en dörr-till-dörr leverans inom Sverige. Från bemannad företagsadress till privatpersons hemadress. Transporten inkluderar avisering där mottagaren har möjlighet att påverka och välja intervall för leverans. Leverans sker vanligtvis vardagar mellan 08:00 - 17:00. Även alternativ för kväll och helg kan förekomma i större städer. Lokala avvikelser kan förekomma i områden som inte trafikeras dagligen.

Vad ingår i frakttjänsten?Upphämtning från ett bemannat företag.
Hemleverans till tomtgräns
Avisering till mottagaren ingår - leverans sker den dag mottagaren själv valt tillsammans med transportören
Leverans inom ca 4 dagar efter aviseringen ingår. När mottagaren aviseras erbjuds de leverans inom fyra dagar, behöver mottagaren längre tid kan kostnader för lagerhyra tillkomma.
Ett tidsintervall på fyra timmar erbjuds oftast för mottagaren. Mottagaren informeras och erbjuds ett intervall på fyra timmar för leveransen (gäller inte alla transportörer).
Leveransbesked till mottagaren 30 min innan leverans. I samband med att leveransen ska ske kommer chauffören att försöka ringa mottagaren en gång för att meddela att han är snart där så de kan förbereda sig. Mottagaren ska vara på plats det bokade datumet som de avtalat med transportören.
Fastpris
Grundskydd
100% klimatkompenserad frakt

Ändring av leveransmetod - Om möjligt erbjuds mottagaren att förändra leveransen till annan passade tjänst. Såsom tillägg av leverans utan kvittens etc. Om möjligt erbjuds mottagaren de möjligheter som finns för mottagarens adress.
Observera att tjänsten inte inkluderar inbärning eller installation. Leverans sker till tomtgräns eller adress.
Hur fungerar aviseringen?
När transporten når den sista terminalen innan utkörning stannar transporten och mottagaren aviseras. Om mobilnummer finns skickas ett sms med en länk till mottagaren om förslag på tid. Där ska mottagaren bekräfta eller kontakta transportören på medföljande telefonnummer för att bestämma annan tid.

Ska kunden sitta och vänta på det beräknade datumet?
Nej! hemleverans görs aldrig innan mottagaren och transportören varit i kontakt med varandra och bestämt ett datum

Hur ska jag emballera mitt paket?
Ditt paket hanteras och sorteras på terminal tillsammans med annat gods. Det är viktigt att addera stötdämpande material utifrån innehållets tålighet. Godset ska ligga stilla och vikten ska vara jämnt fördelad i paketet. Dokumentera gärna paketeringen för att kunna påvisa emballaget i händelse av skada.

Informera mottagaren! För att undvika missförstånd är det viktigt att du som fraktbeställare informerar mottagaren för hur leveransen kommer gå till vid alla tillfällen. På så sätt får kunden en bättre och tydligare förväntan för hur leveransen kommer gå till och mottagaren blir nöjd.
Hur fraktas mitt paket? Ditt paket hanteras och sorteras via minst två terminaler. Frakten hämtas upp av transportören och körs till närmsta terminal. På terminalen sorteras paketet tillsammans med annat gods som ska till samma område i Sverige. Paketet paketeras sedan i burar tillsammans med annat gods och körs till nästa terminal. Från denna terminal körs paketet slutligen ut till mottagaren.
Hur lång är leveranstiden? Leveranstiden varierar men normal är mellan 1-3 arbetsdagar från upphämtning. Vissa undantag förekommer dock då en del orter inte trafikeras dagligen för upphämtning eller leverans.

Denna beskrivning av tjänsten har som syfte att ge en bild över hur transporten genomförs och vad som ingår. Vi reserverar oss för eventuella felskrivningar

Uppdaterad den: 09/05/2022

Var denna artikel hjälpsam?

Dela med dig av din feedback

Annullera

Tack så mycket!