Artiklar om: Shiplinks frakttjänster
Denna artikel finns också på:

Express pall

Express pall


Express pall är en dörr-dörr transport av pall inom Sverige. Från bemannad företagsadress till annan bemannad företagsadress utan avisering vid upphämtning eller leverans.

Prioriterad palltransport Extra viktigt
I transporten ingår en status av din pall som gör att den prioriteras genom transportkedjan. Förseningar uppstår vanligtvis av platsbrist och detta undviks genom en prioriterad leverans.

Garanterad leverans Extra viktigt
Leverans skall ske senast klockan 12:00 på den beräknade dagen för leverans i samband med bokningen. Om leverans sker senare än detta betalas hela fraktkostnaden tillbaka. Detta kräver att upphämtning har skett enligt önskat datum för upphämtning. Ingen ersättning för försenad upphämtning. Garanti leveransen beräknas från dagen då hämtning skett.

Vad ingår i frakttjänsten?
Upphämtning från bemannat företag
Prioriterad palltransport
Leverans innan 12:00 till bemannat företag
Garanterad leverans
Fastpris
Grundskydd

Denna frakttjänst kräver att mottagaren och avsändaren är bemannad kontorstider mellan 08:00 till 17:00 för att garantin skall kunna tillämpas. Detta kräver att upphämtning har skett enligt önskat datum. Ingen ersättning för försenad upphämtning.

Har du frågor om denna frakttjänst, tveka inte på att kontakta vår kundservice

Hur ska jag emballera min pall?
Din pall hanteras manuellt med truck och palldragare samt sorteras på terminal tillsammans med annat gods. Det är viktigt att utifrån innehållet addera stötdämpande material beroende på hur känsligt innehållet är. Godset ska förankrasi pallen och vara väldigt stadig. Här har vi bra tips hur du packar din pall. Dokumentera gärna paketeringen för att kunna påvisa hur emballeringen gjort i händelse av skada.

Hur fraktas min pall? Din pall hanteras och sorteras via minst två terminaler. Frakten hämtas upp av transportören och körs till närmsta terminal. På terminalen sorteras pallen tillsammans med annat gods som skall till samma område i Sverige. Pallen flyttas runt på terminalen tillsammans med annat gods och körs till nästa terminal. Från denna terminal körs pallen slutligen ut till mottagaren.
Hur lång är leveranstiden? Leveranstiden varierar men normal är mellan 1-3 arbetsdagar från upphämtning. Dock förekommer vissa undantag då en del orter inte trafikeras dagligen för upphämtning eller leverans.
Denna beskrivning av tjänsten har som syfte att ge en beskrivning över hur transporten genomförd och vad som ingår. Vi reserverar oss för eventuella felskrivningar

Uppdaterad den: 18/03/2024

Var denna artikel hjälpsam?

Dela med dig av din feedback

Annullera

Tack så mycket!