Artiklar om: Shiplinks frakttjänster
Denna artikel finns också på:

Pall med hemleverans (styckegods)

Pall med hemleveransPall med hemleverans är en dörr-till-dörr leverans inom Sverige. Tjänsten avser frakt av pall samt även större (skrymmande) paket. Från bemannad företagsadress till privatpersons hemadress. Transporten inkluderar avisering där mottagaren har möjlighet att påverka och välja intervall för leverans. Leverans sker normalt vardagar mellan 08-17.

Vad ingår i frakttjänsten?
Upphämtning mellan 08-17 från bemannat företag
Hemleverans mellan 08-17 till tomtgräns
Upphämtning och leverans med bakgavellyft
Avisering till mottagaren ingår - Leverans sker den dag mottagaren själv valt tillsammans med transportören
Leverans inom ca 4 dagar efter aviseringen. När mottagaren aviseras erbjuds de leverans inom fyra dagar, behöver mottagaren längre tid kan kostnader för lagerhyra tillkomma.
Ett tidsintervall på fyra timmar erbjuds oftast för mottagaren. Mottagaren informeras och erbjuds ett intervall på fyra timmar för leveransen (gäller inte alla transportörer).
Leveransbesked till mottagaren 30 min innan leverans. I samband med att leveransen ska ske kommer chauffören att försöka ringa mottagaren en gång för att meddela att han är snart där så de kan förbereda sig. Mottagaren ska vara på plats det bokade datumet som de avtalat med transportören.
Grundskydd - Förklaring hittar du här.
Fastpris - Beräknat pris gäller. Läs mer om efterdebiteringar här.
100% klimatkompenserad frakt

🏋🏻 Enskilda kollin med en vikt över 35 kg ska placeras på pall. I beräkningen anges vikt och mått inklusive pall och emballage. Pris baseras på vikt och volym.

☝️ Observera att tjänsten inte inkluderar inbärning eller installation. Leverans sker till tomtgräns eller adress.

Hur fungerar aviseringen?
När transporten når den sista terminalen innan utkörning aviseras mottagaren. Om mobilnummer finns skickas ett sms till mottagaren om förslag på tid. Där ska mottagaren svara ”OK”, alternativt kontakta transportören på medföljande telefonnummer för att bestämma annan tid.

Vad händer om mottagaren inte är på plats vid överenskommen tid för leverans?
Då kommer transporten gå tillbaka till terminalen. Leveranshinder kan då komma att debiteras.

Hur ska jag emballera min försändelse?
Din försändelse hanteras och sorteras på terminal tillsammans med annat gods. Addera stötdämpande material utifrån innehållets karaktär och ömtålighet. Godset ska ligga stilla och vikten ska vara jämnt fördelad inom paketeringen. Dokumentera gärna paketeringen med fotografier för att underlätta reklamationsprocessen i händelse av skada.

Hur fraktas min försändelse?
Din försändelse hanteras och sorteras via minst två terminaler. Frakten hämtas först upp av transportören och körs till närmsta terminal. På terminalen sorteras det tillsammans med annat gods som ska till samma område i Sverige och körs till nästa terminal. Från denna terminal körs det slutligen ut till mottagaren.

Hur lång är leveranstiden?
Leveranstiden varierar, men normal sett tar det mellan 1-3 arbetsdagar från upphämtning. Vissa undantag förekommer dock då vissa orter inte trafikeras dagligen för upphämtning eller leverans. Aviseringen kan förlänga leveranstiden.

Denna beskrivning av tjänsten har som syfte att ge en bild över hur transporten genomförs och vad som ingår. Vi reserverar oss för eventuella felskrivningar.

👩🏻‍💻 Frågor om paket med hemleverans? Kontakta kundservice via chatt, tel. 010-20 706 66 eller mail: order@shiplink.se

Uppdaterad den: 22/02/2023

Var denna artikel hjälpsam?

Dela med dig av din feedback

Annullera

Tack så mycket!