Stycke med hemleverans

Stycke med hemleverans är en dörr-till-dörr leverans inom Sverige. Från bemannad företagsadress till privatpersons hemadress. Transporten inkluderar avisering där mottagaren har möjlighet att påverka och välja intervall för leverans. Leverans sker normalt vardagar mellan 08:00 - 17:00.

Vad ingår i frakttjänsten?
Upphämtning från bemannat företag
Leverans till privat adress
Grundförsäkring
Avisering via sms eller telefon

Observera att tjänsten inte inkluderar inbärning eller installation. Leverans sker till tomtgräns eller adress.

Hur fungerar aviseringen?
När transporten når den sista terminalen innan utkörning aviseras mottagaren. Om mobilnummer finns skickas ett sms till mottagaren om förslag på tid. Där ska mottagaren svara ”OK”, alternativt kontakta transportören på medföljande telefonnummer för att bestämma annan tid.

Vad händer om mottagaren inte är på plats vid överenskommen tid för leverans?
Då kommer transporten gå tillbaka till terminalen. Leveranshinder kan då komma att debiteras.

Hur ska jag emballera min försändelse?
Din försändelse hanteras och sorteras på terminal tillsammans med annat gods. Addera stötdämpande material utifrån innehållets karaktär och ömtålighet. Godset ska ligga stilla och vikten ska vara jämnt fördelad inom paketeringen. Dokumentera gärna paketeringen med fotografier för att underlätta reklamationsprocessen i händelse av skada.

Hur fraktas min försändelse? Din försändelse hanteras och sorteras via minst två terminaler. Frakten hämtas först upp av transportören och körs till närmsta terminal. På terminalen sorteras det tillsammans med annat gods som ska till samma område i Sverige och körs till nästa terminal. Från denna terminal körs det slutligen ut till mottagaren.

Hur lång är leveranstiden? Leveranstiden varierar, men normal sett tar det mellan 1-3 arbetsdagar från upphämtning. Vissa undantag förekommer dock då en en orter inte trafikeras dagligen för upphämtning eller leverans. Aviseringen kan förlänga leveranstiden.

Denna beskrivning av tjänsten har som syfte att ge en bild över hur transporten genomförs och vad som ingår. Vi reserverar oss för eventuella felskrivningar.