Artiklar om: Beräkna pris & boka frakt
Denna artikel finns också på:

Beräkna pris och boka (utförlig guide)

Beräkna pris och boka (utförlig guide)Här visar vi hur du enkelt bokar frakt med Shiplink. Våra priser är alltid garanterade och du slipper krångliga fraktavtal.

Vill du skicka paket med Shiplink med vet inte riktigt hur du ska börja? Ingen fara. I den här guiden går vi steg-för-steg igenom hela bokningsprocessen, så du enkelt kan boka frakt på egen hand.

Vilka transporttjänster kan jag beräkna pris på? Du kan beräkna pris på alla Shiplinks frakttjänster. Vi erbjuder kompletta paket- och pallfrakter till företag och privatpersoner inom Sverige eller resten av världen.

Steg 1 - Ange uppgifter för prisberäkningBörja med att klicka dig in till vårt bokningsformulär. Där kan du boka frakt med Shiplink dygnet runt, alla dagar på året. I första steget anger du avsändarens och mottagarens postnummer. Kryssa även i om mottagaren är ett företag eller en privatperson.

Ange sedan vikt och mått på det gods du ska skicka, inklusive eventuell pall och emballage.
I regel, ange det längsta måttet som längd. Ange värde i centimeter.


Tryck på plusknappen om du vill addera en rad för att beräkna pris på ytterligare en kolli. Om du ska lägga till ett gods med samma dimensioner, använd Kopiera för att snabbare komma vidare.

Steg 2 - Val av frakttjänstKlicka på knappen Beräkna fraktpris för att visa tillgängliga frakttjänster.

Då vi är en företagstjänst anges pris alltid exklusive moms. För att välja frakttjänst, klicka på namnet eller knappen Välj.


Steg 3 - Lägg till eventuella tillvalGör din beställning så personlig som möjligt genom att addera tillval. Tillvalsutbudet varierar beroende på vilken frakttjänst använder dig av. Läs mer om innebörden av de olika tillvalen här.


Steg 4 - Fyll i upphämtnings- och leveransadresserUppge både avsändarens och mottagarens uppgifter.


Notera att du kan fylla i ett referensfält. Referensen du anger där kommer att bland annat att finnas med i din faktura, för att underlätta det administrativa arbetet.

Steg 5 - Försäkra ditt godsVi rekommenderar alltid våra kunder att försäkra sina frakter. Beroende på godsets varukostnad kan du försäkra din frakt för ett värde upp till 150 000 kr. I övrigt tillämpas våra grundläggande försäkringsvillkor. Läs mer om dem under våra avtal.


När du valt din försäkring får du fram ditt totalpris exklusive moms. Lägg din beställning i varukorgen och gör något kul med all tid du sparat!

Råder det några frågor eller funderingar kring våra frakttjänster eller annat är det bara att kontakta vår kundservice.

Uppdaterad den: 11/12/2020

Var denna artikel hjälpsam?

Dela med dig av din feedback

Annullera

Tack så mycket!