Beräkna Fraktpris

Här visar vi hur du beräknar pris och bokar din frakt hos Shiplink. Alla bokningar genomförs på denna sida.

Vilka transporttjänster kan jag beräkna pris på? Du kan beräkna pris på alla Shiplinks frakttjänster: paket och pall till företag och privatpersoner inom Sverige eller resten av världen.

Steg 1 - Ange uppgifter för prisberäkning

I första steget anger du avsändarens och mottagarens postnummer. Kryssa även i om mottagaren är ett företag eller en privatperson.

Ange sedan vikt och mått på det gods du ska skicka, inklusive eventuell pall och emballage.
I regel, ange det längsta måttet som längd. Ange värde i centimeter.

Tryck på plusknappen om du vill addera en rad för att beräkna pris på ytterligare en kolli. Om du ska lägga till ett gods med samma dimensioner, använd Kopiera för att snabbare komma vidare.

Steg 2 - Val av frakttjänst

Klicka på knappen Beräkna fraktpris för att visa tillgängliga frakttjänster.

Då vi är en företagstjänst anges pris alltid exklusive moms. För att välja frakttjänst, klicka på namnet eller knappen Välj.

Steg 3 - Lägg till eventuella tillval

Gör din beställning så personlig som möjligt genom att addera tillval. Tillvalsutbudet varierar beroende på vilken frakttjänst använder dig av. Läs mer om innebörden av de olika tillvalen här.

Steg 4 - Fyll i upphämtnings- och leveransadresser

Uppge både avsändarens och mottagarens uppgifter.

Notera att du kan fylla i ett referensfält. Referensen du anger där kommer att bland annat att finnas med i din faktura, för att underlätta det administrativa arbetet.

Steg 5 - Försäkra ditt gods

Vi rekommenderar alltid våra kunder att försäkra sina frakter. Beroende på godsets varukostnad kan du försäkra din frakt för ett värde upp till 150 000 kr. I övrigt tillämpas våra grundläggande försäkringsvillkor. Läs mer om dem här.

När du valt din försäkring får du fram ditt totalpris exklusive moms. Lägg din beställning i varukorgen och njuta av all tid du sparat!

På Shiplink erbjuder vi även en rad olika tillvalsalternativ till dina frakter för att göra din beställning så personlig som möjligt. Läs mer om dessa här.