Artiklar om: Shiplink blogg

Skicka med TNT

Shiplink samarbetar med flera fraktbolag. TNT är ett av dessa. Boka frakt med TNT enkelt online genom att använda Shiplinks priskalkylator. Du får ett fast pris med prisgaranti. Shiplink sköter det praktiska kring bokningen så att du kan använda din tid åt annat!

Skicka paket med TNTSå skickar du paket med TNTFör att boka frakt med TNT genom Shiplink gör du så här:
Gå till vår priskalkylator. Där får du ett fast pris på din frakt
Boka in upphämtning av din försändelse. Vi skickar dina fraktdokument per e-post
TNT kommer och hämtar upp ditt paket

Det är enkelt att boka frakt med Shiplinks frakttjänst. Vi ansvarar för din försändelse oavsett om den skickas med TNT eller annat transportföretag.

Räkna ut priset här!TNT – vad är det?


TNT är ett globalt logistikföretag med rötter i Australien. Detta transportföretag har verksamhet på över 200 marknader och transporterar cirka 1 miljon försändelser varje dag. TNT har runt 56 000 medarbetare i hela världen. Denna transportör är känd för sin goda kundsupport och sitt starka fraktnätverk i Europa. Företaget har köpts upp av ett annat fraktbolag, FedEx, och kommer att gå under namnet FedEx Express i framtiden.

Olika slags försändelser


TNT har följande typer av försändelser:
Express
Fraktgods
Specialtjänster

Express

Express är TNT:s populäraste tjänst för att skicka paket, dokument och pall. Tjänsten gäller inte bara i Sverige utan i hela världen. Med denna tjänst kommer försändelsen fram redan nästa dag oavsett destination. Beroende på ort går det att beställa leverans innan klockan 09:00, 10:00 eller 12:00. På vissa platser sker leveransen innan klockan 18:00. Maxvikten är 210 kg eller 500 kg beroende på när försändelsen senast ska vara framme.

Fraktgods

Fraktgods hos TNT handlar om transport av svårhanterliga, tunga eller stora försändelser. TNT brukar kunna transportera det mesta, oavsett storlek och vikt. Transporten sker via flyg, båt och / eller vägtransport.

Specialtjänster

För att uppfylla alla särskilda krav som vissa kunder kan ha erbjuder TNT specialtjänster av olika slag. Det finns exempelvis möjlighet att boka ett eget transportfordon, chartra transportflyg eller frakt med nästa avgående flyg. TNT kan även leverera paket med dedikerad kurir som personligen åker med nästa tillgängliga flyg.

Spåra ett paket genom TNT

När du bokar frakt med TNT genom Shiplink kan du lätt spåra paketet på vår hemsida. Gå in på sidan ”[spåra sändning](https://www.shiplink.se/sv/spara-sandning/)”. Där anger du ditt bokningsnummer så får du se var paketet befinner sig.

TNT har även sin egen ”Track & Trace” som du hittar här. Där Kan du antingen ange försändelsens nummer eller ditt kundnummer. TNT visar sedan hur långt paketet kommit.

Uthämtning av paket hos TNT

I normalfallet levererar TNT direkt till det mottagande företaget. På vissa platser går det även att hämta ut paketet på TNT:s depå. Det kräver att du som beställare valt Hold For PickUp. Det är möjligt att hämta paket på TNT:s depå i Stockholm, Göteborg, Malmö och Örebro.


Du kan spara mycket tid och pengar på att boka din frakt genom Shiplink. Vi tar hand om administrationen så att du får tid över till annat!

Vanliga frågor och svar om att skicka paket med TNTHur länge ligger paketet kvar med TNT?

När du skickar paket med TNT levereras det till mottagande företag på utsatt tid. Om mottagaren inte är på plats får hen en ”du var inte hemma”-lapp där det står hur länge paketet ligger kvar för nytt leveransförsök.

Hur lång tid tar det att skicka paket med TNT?

Fraktföretaget TNT har expresspaket som kommer fram redan nästa dag.

Vad kostar det att skicka paket med TNT?

Fraktpriset beror på hur snabbt paketet ska komma fram, hur stort det är och hur mycket det väger. När du bokar paket med Shiplinks priskalkylator får du veta priset direkt.

Hur skickar man expressfrakt med TNT?

Du kan enkelt boka expressfrakt med TNT genom att använda Shiplinks priskalkylator eller genom vårt företagskonto.

Uppdaterad den: 27/01/2021

Var denna artikel hjälpsam?

Dela med dig av din feedback

Annullera

Tack så mycket!